Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

missglam's.followers

...malangnya!!

Tuesday, June 8, 2010
Aku lambat bangun!!!! Ya Allah....... ari nie ader presentation kat kerja aku! Mampos! Boss aku sumer ader, kalau aku lambat, abis lah karier aku kali ini. Aku bergegas ke bilik air nak gosok gigi. Maner colgate ? alamak!!!!!! ...colgate luper nak beli......camner nie?...takkan nak gosok gigi tak pakai colgate sey?...mulut aku kalau pagi-pagi berbau tak agak-agak... .bangkai tikus lagi wangi. No time to buy....terpakser gosok gigi pakai shampoo.

Aku bilas je badan, takder gosok-gosok, sabun pun aku skip. Lepas mandi aku pakai baju...carik baju kemeja lengan panjang biar smart sikit.Takder baju yg dah digosok!... sumer baju aku ronyok macam kertas kene gomol.....lerrrrrrr ......orang dah lambat nieee.....terpakser lah gosok baju kejap. Aku cari serika tak jumper...... .ader kat dalam bilek adek aku. Aku ketuk pintu bilek dia, tak bukak...aku terik bukak pintu tapi terkunci. Hoi Leman!!!!bukak pintu ni lah !!! Aku nak amek serika....kau nak simpan itu serika sampai kiamat keper???? Bukaklah cepat!!!! Aku dah lambat nie.

Adik aku kalau dah tido macam orang mati...susah nak sedar, aku ingat kalau dia mati betul betul pun orang ingat dia tido. Akhirnyee dapat jugak aku serika tu. Pager aku berbunyi. Opis aku yg page...dia letak 999, urgent lah tu. Aku tipon balik...diorang sumer carik aku. Aku cakap aku overslept, aku on the way, kejap lagi sampai. Aku pakai baju yg baru aku gosok....... . eh apsal kecik nie ?ler.....! aku tersalah gosok baju rupernyer!.. .aku tergosok baju adik aku. No time, aku pakai T-shirt polo, at least takyah gosok. Berdesut aku kluar rumah tunggu teksi. 




SILA BACE LAGI!!!

Sepuluh minit aku tunggu teksi tak datang-datang, akhirnya ader kosong, aku tahan, teksi stop....and at that very moment aku teringat yg beg berisi surat-surat for the presentation tertinggal kat rumah, aku suruh dreba teksi tunggu sekejap, dia kater ok sementara tu aku berdesut balik ke rumah. Bila aku patah balik, itu teksi dah takder....so tunggu teksi lain lah. Pagi-pagi memang susah nak carik teksi, kalau naik bas sudah terang tak sempat. Terpakser aku naik bas.....ramai nak mampos!.Macam sarden aku kat dalam. Drebar bas bawak punyer slow...approaching trefik light dia bawak lagi slow, dari jauh aku nampak lampu merah, lepas tu tukar ijau, bila bas dah nak dekat itu trefik light, dia tukar merah balik, bas pun berenti lah, aku punyer bingit.

Aci kat sebelah aku plak tertido, kepaler dia terlentok kat bahu aku, ! lepas tu meleleh-leleh air liuh dia kener tangan aku....eeeeeeeeeee. .. bau kari, nie misti baru srapan prata nie, macam nak kasi satu kompang je. Orang makin berasak-asak, sebelah aku ader pompan mengandung.. dah sarat benar aku tengok...dlm ati aku deyni perut dah gini punyer besar pun masih naik bas lagi, naiklah teksi... kang tebranak dalam bas kang tak ke haru jadinyer?

Aku pun bangunlah kasi dia duduk, bila aku bangun je, tu aci punya kpala sudah jatuh itu kerusi punya atas jugak, dia tepranjat, ape taknyer tengah tido syok-syok kat atas bahu aku...padan muker dia. Tu pompan mengandung taknak duduk plak....yek eleh deyni macam aku nak tempeleng je...owang dah kasi duduk tu duduk je lah... Jadi aku duduk balik lah, aci tengok aku sambil tersenyum, dia sambung tido kat bahu aku, siol punyer keling, satu kali punyer tepuk putih nanti.

Perkara yg amat ditakuti terjadi juga,...trefik jam. Nak terkencing aku dibuatnyer, tah dah braper ribu kali aku asek pandang jam tangan aku.....why? ......why must this happen to me today? Aku dah penik rabak Tuhan aje yg tau camner punyer berkecamuk hati aku di saat ini. Pager aku berbunyi lagi.....999! ....nak call balik ke tak nak ni?......kalau call balik gerenti aku kener maki punyer.....abislah aku punyer promotion... .argghhh! Aku kluarkan aku punyer handphone... misti nak call baliklah.... aku akan explain the whole situation, hopefully boss aku understand.

"Hello...Mr Ng, this is Malim.....i' m still stuck at this......." "Malim!!!... Where the hell are you, the whole dept is looking for you....boss will be here any moment u know" Tipon aku tiber-tiber termati...battery flat lerrr. Aku punyer supervisor mesti ingatkan aku letak tipon....arghhhh. ....abis lah aku! Nie apek kat depan aku asek peratikan aku dari tadi, muker macam LKY.....buat bodoh suah Aku turun dari bas yg dari tadi tak bergerak-gerak. ..kat depan ader kedai basikal, aku beli basikal dan berdesut ke opis.

Sampai jugak aku kat opis....aku lari naik tangga menuju ke main entrance, at the same time ader orang nak keluar BEDEBOOOOKKK! !!,...... aku tergolek jatuh dari tangga, idong berdarah, fail dan kertas-kertas sumer beterabor. Aku pungut balik sumer kertas-kertas. ...ader yg melayang sampai kat tengah jalan..... aduuuhhhhhhhh. .. tensen nyer akuuuuuuuuuu! !!!!!! kereta sumer horn kat aku..... PON!!!! PONNNN!!!! PONNN!!!!! pasal aku kutip kertas-kertas kat tengah-tengah jalanraya... .. pager aku berbunyik lagi... BEEP!!!BEEP! !!!BEEP!! !!, orang pekik "HOI!!!! CLEAR THE ROAD LAHHH!" ....argggghhhhhhhhh hhhhhhh!! !!!!!!!bingitnye eeeeeeeeeee! !!!!!!

Cuaca panas gileer...aku dah berpeluh-pelir. Dapat jugak sumer kertas-kertas yg betrabor tu. Akuu masuk ke opis, sumer tengah berkumpul... .....tengokkan aku yg baru masuk.....idong berdarah, baju basah, seluar terkoyak sikit, kertas-kertas dlm beg tak terurus. "Ahhhhh Malimmm..... .boss is on MC for three days...the presentation postponed to next week"..supervisor aku buka mulut... Macam aku nak sumbat mulut dia dengan mop!!

3 tukang.komeng to ...malangnya!!:

Juaini Jamaludin said...

best! lawak! haha.

fazRul said...

hahaha..nie citer betui ker..hebat dlm mgolah ayat..mmg terbek..5 bintang..;)

Fariq said...

menarik...
ni betul2 ke cubaan??

Post a Comment